Gândul serii

Practice until you make it”, instead of “fake it until you make it”.

❄ Exersează până vei reuși, în loc de “prefă-te până vei reuși”.

❄ Nu oricum, spune-ți “stop”, respiră, observă ce nu merge, ce ai putea să îmbunătățești, ce poți să îmbunătățești în acel moment și apoi îmbunătățește.

❄ Nu te ascunde după acel “așa sunt eu”. Ok, ești într-un anumit fel la un moment dat, dar (te) poți schimba (nu cu un alt “eu”), poți îmbunătăți câte ceva…

❄ Unele schimbări durează o secundă, altele ani de zile, de unele obiceiuri nu ne dăm seama întreaga viață, deși nu ne ajută să … strălucim.

❄ Cere ajutor când simți că nu poți înainta singur, apoi exersează până vei putea să mergi singur. Nu folosi aceleași “unelte” dacă observi că acestea nu te ajută. Caută și încearcă altele până te vei simți bine în procesul de schimbare și până vei reuși schimbarea, fie că este vorba despre tine însuți și un anumit fel de a fi care îți dăunează, fie că este vorba despre tehnica pianistică sau despre o piesă pe care o studiezi și mai ales cum o studiezi.

❄ Nu sta pe loc decât pentru a spune “stop”, nu te ascunde, nu te preface. Fii bun cu tine însuți, obervă-te, dă-ți timp.

❄ Citește, respiră, întreabă, întreabă-te, taci, ascultă, vorbește, cântă, nu fii atât de sigur de ceea ce știi sau de ceea ce nu știi, de ceea ce ești sau ceea ce nu ești, de ceea ce faci sau nu faci.

❄ Zâmbește și strălucește! Smile and zing! ?